Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Okrasili smo smrečico

V torek 11.12.2018, smo skupaj z otroci Marijinega vrtca iz Cerkelj okrasili smrečico. Bilo je prijetno medgeneracijsko srečanje. Hvala otrokom za pomoč.

Trio Ani, Francka in Srečo

V ponedeljek 10.12.2018, smo uživali ob nastopu sester Ani in Francke, ter našega stanovalca in harmonikaša Srečota. Bil je lep spomin na našo mladost in ljudske pesmi. Na koncu pa je pevka Ani, ki vodi tudi naš zbor za nekaj pevcev pripravila preizkus, ob katerem smo se dodobra nasmejali.

Nastop Ljudskih pevcev Hiše čez cesto

V četrtek, 22.11.2018, smo v goste dobili Ljudske pevce Hiše čez cesto. S svojim petjem so nas razveselili in obudili spomine na starejše pesmi. Resnično nam je bilo v veselje poslušati.

Martinovanje 2018

V torek, 13.11.2018, smo imeli martinovanje s krstom mošta in kulturnim programom.

Priznanje za urejenost 2018

V petek, 26.10.2018, smo na prireditvi Naj pridelek 2018, ki je potekala v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika V Cerkljah, tudi letos prejeli priznanje za urejenost in sicer 3. mesto v kategoriji najlepši poslovni objekt v letu 2018 v Občini Cerklje. Priznanje je iz rok župana Franca Čebulja prejela direktorica doma Taber mag. Elizabeta Pristav Bobnar. Prireditve so se udeležili tudi naši stanovalci.

Foto: Dom Taber in Janez Kuhar

Obisk pri predsedniku države Borutu Pahorju

V četrtek, 25.10.2018 je ob dnevu suverenosti potekal dan odprtih vrat v Uradu predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja. Ob tej priložnosti smo se odzvali povabilu in se udeležili dogodka v njegovi predsedniški palači. Dogodka se je udeležila tudi naša najstarejša stanovalka Marijana Lavrič, skupaj z nekaterimi stanovalci in vodstvom Doma Taber.

Foto: Urad predsednika Republike Slovenije

Uradna otvoritev slik

V petek, 26.10.2018, so cerkljanski likovniki pri nas otvorili razstavo svojih slik. Zahvaljujemo se jim za njihov program, priboljšek in za razstavno njihovih slik, saj zelo polepšajo naš Dom.

Prireditev Rdečega križa

V sredo, 17.10.2018, so nam polepšali popoldan predstavniki Rdečega križa z otroci. Pripravili so nam zelo lep program. Zahvaljujemo se vam za lep nastop in za darila, ki ste nam jih prinesli.

Požarna vaja v Tabru

V petek, 12.10.2018, smo v Domu Taber izvedli prvo požarno vajo. Z vajo smo želeli preizkusiti kakšna je organizacijska in tehnična pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz objekta, praktično usposobiti zaposlene, kako ukrepati v primeru požara, ko le-tega ni več mogoče pogasiti z ročnimi gasilniki in kako kar se da hitro in varno zapustiti objekt v primeru nevarnosti.

Nastop Folklorne skupine Šenčur

V četrtek 11.10.2018, so nas prišli obiskat folkloristi Folklorne skupine Šenčur.  Zahvaljujemo se jim za prikaz plesov. Bilo je lepo.

Revija pevskih zborov v Hočah

V sredo, 03.10.2018 smo se udeležili 25. revije pevskih zborov stanovalcev v socialnovarstvenih zavodih, ki je potekalo v Domu starejših občanov Tezno v Mariboru. Odrezali smo se odlično.

Udeležba na festivalu v Cankarjevem domu v Ljubljani

V torek, 02.10.2018, smo se odpravili v Cankarjev dom v Ljubljano, kjer je potekal Festival za tretje življenjsko obdobje. S pomočjo prostovoljke Darinke Kralj smo prikazali, kako izdelujemo rožice iz krep papirja, pridružila pa se nam je tudi direktorica doma mag. Elizabeta Pristav Bobnar.

Praznovanje 3. obletnice doma

V petek, 28.09.2018, smo praznovali tretjo obletnico doma. Praznovanja se je udeležil tudi župan Franc Čebulj in predsednik Sveta zavoda Taber Anton Kopitar. Ob tej priložnosti smo razrezali torto velikanko, izdali pa smo tudi 3. številko letnega domskega časopisa. Časopis lahko dobite na recepciji doma ali pa ga pregledate na naši spletni strani.

Moški pevski zbor Lek

V četrtek, 20.09.2018 so nas obiskali člani Moškega pevskega zbora Lek. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

Predavanje ob dnevu fizioterapije

V torek, 04.09.2018, nam je domska fizioterapevtka ga. Mateja Murnik Gregorin pripravila predavanje o tem, kako fizioterapija pozitivno vpliva na naše duševno zdravje. Vse skupaj je bilo povezano z dnevom fizioterapevtem, ki je 8.septembra.

Koncert Fantov z vasi

V ponedeljek, 2.7.2018, so nam s svojim nastopom polepšali dan Fantje z vasi. Zahvaljujemo se jim za obisk.

Koncert pihalnega orkestra občine Šenčur

V torek, 19.6.2018 smo na dvorišču za domom poslušali Pihalni orkester občine Šenčur. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

Nastop MePZ Svoboda Stržišče

V četrtek, 14.6.2018, so nam dopoldan polepšali Mešani pevski zbor Svoboda iz Stražišča.

Mešani pevski zbor Slavček

V četrtek, 7.6.2018 smo gostili mešani pevski zbor Slavček iz Lesc.

Nastop folklorne skupine Sava Kranj

V ponedeljek, 4.6.2018 so nastopili člani folklorne skupine Sava Kranj.

Nastop folklorne skupine Cerklje

V četrtek, 31.5.2018 so nastopali člani folklorne skupine iz Cerkelj. 

Obisk SNG Opera in Balet v Ljubljani

V ponedeljek, 28.5.2018 smo si v SNG Opera in balet v Ljubljani ogledali predstavo Pepelka.

Nastop recitatorske skupine Žerjavčki

V ponedeljek, 21.5.2018 je nastopila recitatorka skupina Žerjavčki iz Trzina. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

Obisk in ogled doma skupine Rdeči križ Tržič

V ponedeljek, 21.5.2018 so nas obiskali iz Rdečega križa Tržič. Dom jim je predstavil in razkazal Zdravko Kastelic, skupaj pa so zapeli še z našim pevskim zborom, ki so imeli vaje na terasi.

Uradna otvoritev domske knjižnice

V sredo, 16.5.2018 smo s krajšim kulturnim programom uradno otvorili domsko knjižnico, ki sta jo skrbno uredila naša stanovalca in zakonca Lidija in Ivo Puc. Vse knjige, ki smo jih zbirali dve leti, so bile ob sprejemu v dom popisane,  sedaj pa smo jih tematsko uredili in označili. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo zakoncema Puc in gospodu Šternu za trud in pomoč.

Alenka Gotar in njeni učenci

V ponedeljek, 14.5.2018 so nas ponovno obiskali in zapeli učenci znane pevke Alenke Gotar. Hvala jim za prelep nastop.

Predavanje o slušnih aparatih

V četrtek, 10.5.2018 so nam člani iz društva gluhih in naglušnih Auris pripravili predavanje o slušnih aparatih.

Moški komorni zbor Šenčur

V torek, 8.5.2018 so nam dan popestrili pevski moški komorni zbor iz Šenčurja. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

 

Prvomajska budnica

V torek, 1. maja 2018 smo imeli pred domom prvomajsko budnico s Cerkljansko godbo. Popestrili so nam praznični dan.

Medgeneracijski potep z učenci OŠ Davorina Jenka Cerklje

V torek, 24.4.2018 smo se okoli doma sprehajali in družili skupaj z učenci Osnovne šole Davorina Jenka iz Cerkelj.

Upokojenci iz Utika

V sredo, 18. 4.2018 so nam dan polepšali upokojenci iz Utika.

Nastop skupine Lipa iz Domžal

V torek, 10.4.2018 so nam deževen dan popestrile članice Skupine Lipa iz Domžal, ki jo sestavljajo Strunice-kitaristke in Siničke-citrarke. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

100 let stanovalke Mervič Štefanije

V petek, 6.4.2018 je bilo v domu zelo veselo. 100 let je praznovala naša stanovalka Mervič Štefanija, ki se je rodila 7. aprila, praznovanje pa je potekalo kar oba dneva. Ob visokem jubileju so ji čestitali direktorica Doma Taber mag. Elizabeta Pristav Bobnar, cerkljanski župan Franc Čebulj , namestnica vodje župana Mestne občine Kranj Nada Bogataj Kržan, ter predstavniki krajevne skupnosti Primskovo. Štefanija je nasmejana in vesela zarezala v torto, ki so jo pripravili v kuhinji Doma Taber. Ob visokem jubileju ji čestitamo in želimo zdravja .

Potopisno predavanje o Aljaski

V petek, 30.3.2018 smo imeli potopisno predavanje o Aljaski. Zanimive fotografije so nam približale pogled na najbolj severno državo Združenih držav Amerike. 

Nastop Plamenk

V torek, 27.3.2018, so nas ponovno obiskale Plamenke iz Preddvora. Zelo smo veseli, da nas večkrat obiščejo in prepevajo čudovite pesmi.

Prireditev ob materinskem dnevu

V četrtek, 22.3.2018, so za prihajajoči materinski dan nastopili otroška skupina Pod Stražo skupaj z glasbenim prispevkom starejših članov.

Dan mučencev

 V soboto, 10.3.2018 smo se spomnili naših moških stanovalcev, ki so ta dan  praznovali Dan mučencev.

Dan žena

V četrtek, 8.3.2018 so ob dnevu žena v Domu Taber praznovale stanovalke. Naši stanovalci so jim poklonili trobentice. 

Lutkovne predstave

V četrtek, 1.3.2018 smo si ogledali lutkovne predstave študentov Pedagoške fakultete. Za nastop se vsem študentom lepo zahvaljujemo. 

Predavanje o požarni varnosti

V sredo, 28.2.2018 smo imeli predavanje o požarni varnosti. Predaval nam je gospod Blaž Kaplenik, kateremu se zahvaljujemo za koristne informacije. 

Koncert Simona Eržena in Mira Albininija

V četrtek, 15.2.2018 smo imeli koncert ljudskih pesmi Simona Eržena in Mira Albininija.

Pridni pomočniki

V sredo, 14.2.2018 smo imeli v domu nekaj otrok, ki so bili res pridni pomočniki. 

Pustni torek v domu Taber

Na pustni torek, 13.2.2018 smo se našemili v maškare. Ob praznovanju smo se posladkali s pustnimi krofi, ki so jih pridno ocvrli naši zaposleni. 

Citrarska skupina Dominae

V sredo, 7.2.2018 je pri nas nastopala citrarska skupina Dominae. Imeli smo se zelo lepo! 

100 let stanovalke Marijane Lavrič

V sredo, 31.1.2018, je naša najstarejša stanovalka Marijana Lavrič praznovala častitljivi jubilej 100 let. Poleg domačih sta se praznovanja udeležila tudi visoka gosta, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Slavljenki, ki je bila doma iz Trboj je čestital tudi župan Občine Šenčur Ciril Kozjek, ter župan Občine Cerklje Franc Čebulj. Slavnostno praznovanje ni minilo brez razreza velike torte, prireditev pa so nam polepšale Trbojske pevke in Folklora Cerklje. Simpatični Marijani čestitamo ob tako lepem jubileju.

Foto: Janez Kuhar in Dom Taber

Koncert ženskega in otroškega zbora iz Kokre

V četrtek, 25.1.2018 so nam prepevali otroci in ženske Kokrškega zbora. 

Nastop plesne skupine Dravlje

V torek, 9.1.2018 so pri nas nastopili plesalci Plesne skupine Dravlje, na koncu pa smo zaplesali še mi stanovalci. Zahvaljujemo se jim za lep nastop.

Plamenke

V četrtek, 28.12.2017 so nas Plamenke s prelepimi božičnimi in narodnimi pesmimi in popevkami popeljale v praznične dni.

Telovadba s harmoniko

V četrtek, 28.12.2017 sta nam Pia Lara in Zoja s harmoniko, telovadbo obarvali praznično.

Božično-novoletna zabava

V sredo, 20.12.2017 smo imeli božično-novoletno prireditev. Zelo smo se zabavali in tudi naplesali.