Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Promocija zdravja in aktivnosti na Voglu

V četrtek, 9.3.2017 smo se v okviru projekta "Promocija zdravja na delovnem mestu" odpravili na smučišče Vogel nad Bohinjem. Uživali smo v aktivnostih na snegu, smučanju, snežnem raftingu in hoji.Tudi letos smo imeli lep sončen dan.

Sadni dan

V sredo, 8.3.2017 na mednarodni dan žena smo si poleg rožic privoščili tudi vitamine.

Peš do izvira potoka Pšate

V sredo, 15.2.2017, smo se na lep sončen dan peš odpravili do izvira potoka Pšata, pot nazaj pa nas je vodila mimo Kurje vasi, Poženika in nazaj do Doma Taber. Dolžina ture je bila 4590 m.

Pohod do zaselka Prenje pri Šmartnem

V sredo, 18.1.2017 smo se v okviru projekta "Živim in delam zdravo" peš podali izpred doma do kmečkega turizma v Prenjah. Hoje je bilo za slabe pol ure v eno smer, po dokaj ravninski gozdni poti, ki pa je bila tokrat zasnežena.

Dan brez dvigala

Vsaka 4. sreda v mesecu je namenjena hoji po domu, brez da bi uporabili dvigalo. Špela je dodala tudi fotografijo, kjer so kot zanimivost napisane kalorije za vsako prehojeno stopnico, kar je za zaposlene lahko zelo dobra motivacija!

Dan brez kajenja

Vsaka 5. sreda v mesecu je namenjena dnevu brez kajenja in ob tem dnevu opozarjamo na negativne posledice kajenja, ki so res velike. V spodnji priponki je naša članica za promocijo zdravja Špela Grahovec na kratko opisala škodljive posledice kajenja in nekaj nasvetov za opustitev te razvade.

Pohod na Strmol

V sredo, 7.12.2016 smo se odpravili na izlet do gradu Strmol. Združili smo prijetno s koristnim.

Pohod v Prenje

V sredo, 21.10.2016 smo se sprehodili do Prenj. Nabrali smo tudi nekaj jurčkov.

Pitje vode iz pipe

V sredo, 5.10.2016 smo v okviru promocije zdravja pili vodo iz pipe.

Pozitivni učinki hoje na zdravje

V sredo, 21.9.2016 smo se v lepem vremenu iz Šmartnega peš odpravili proti Dvorjam,  do Gradu Strmol. Uživali smo v prelepi okolici gradu in si privoščili osvežitev v tamkajšni kavarnici.

Promocija zdravja

Sreda, 14.9.2016, je bila ponovno sadno obarvana.

Dan svežega sadja

V sredo, 10.8.2016, smo imeli sadni dan.

Pozitivni učinki hoje na zdravje

V sredo, 3.8.2016, smo se zaposleni odpravili peš na Štefanjo Goro po poti iz Adergasa. Po končanem delovniku smo si tako privoščili malce sprostitve in dobro izkoristili lep poletni dan.

 

Dan svežega sadja

Sreda, 13.7.2016, je bila spet druga sreda v mesecu in tako čas za dan svežega sadja. Naši zaposleni so si ga z veseljem privoščili in tako poskrbeli za nekaj zdravja tudi med delovnim časom.

Pozitivni učinki hoje na zdravje

V sredo 6.7.2016 smo se podali na popoldanski pohod na Šenturško Goro.

Dan brez oz. z manj kajenja

Vsaka peta sreda v mesecu je namenjena dnevu brez oz. manj kajenja.

25. letne športne igre SSZ Slovenije

V petek, 10.6.2016, smo se zaposleni udeležili 25. letnih športnih iger Socialnih zavodov Slovenije v Zagorju ob Savi. Tekmovali smo v različnih disciplinah (krosu, odbojki na travi, lokostrelstvu in oviratlonu) in dosegli odlične rezultate. Vrnili smo se z medaljo, ki jo je osvojil Rudi Sluga v krosu za izvrstno 2. mesto. Po športnih aktivnostih smo dan zaključili na družabnem večeru, kjer je bilo poskrbljeno za zabavo in ples.

Pozitivni učinki hoje na zdravje

Prva sreda v mesecu juniju je bila namenjena hoji, zato smo se zaposleni v okviru promocije zdravja odpravili na krajši pohod na bližnjo turistično kmetijo v Prenje.

Dan brez dvigala

Četrta sreda v mesecu je bila posvečena "Dnevu brez dvigala" z namenom, da če le ni nujno, uporabljamo stopnice za gibanje po našem domu.

Dan pitne vode iz pipe

Tretja sreda v mesecu je bila namenjena pitju vode iz pipe.

Sadni dnevi

V Domu Taber bomo vsako sredo na različne načine promovirali zdrav način življenja, saj bi radi še dodatno izboljšali počutje zaposlenih in klimo na delovnem mestu. Druga sreda v mesecu je bila tokrat namenjena zdravi prehrani, zato smo si vsi zaposleni privoščili raznovrstno sveže sadje.

Promocija zdravja na Voglu

V petek, 18.3.2016, smo imeli zaposleni Doma Taber v okviru promocije zdravja na delovnem mestu izlet. Z avtobusom smo se odpeljali na Vogel, kjer smo nekateri smučali, drugi pa bili na snežnem raftingu.