Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Uradna otvoritev vadbenega parka

V petek, 14.4.2017 smo uradno otvorili vadbeni park. Poleg naših zaposlenih so o vadbi spregovorili tudi naši stanovalci.

Zunanji vadbeni park

V petek, 31.3.2017 so nam strokovnjaki iz Fakultete za šport predstavili različne načine uporabe orodij zunanjega vadbenega parka. Se že veselimo aktivne pomladi.

Gradnja zunanjega vadbenega parka

Na sončni strani Doma pred kavarnico smo zgradili zunanji vadbeni park, ki bo našim stanovalcem omogočil vzdrževanje fizične kondicije in hkrati gibanje na svežem zraku.

Uradno odprtje parka Taber ob prvi obletnici delovanja: 28.9.2016

Spoštovane gospe, spoštovani gospodje, spoštovani gospod župan Franc Čebulj, spoštovani člani Sveta zavoda Taber, spoštovani naši stanovalci in zaposleni Doma Taber, spoštovani ostali povabljeni gostje, v imenu DOMA TABER vas vse skupaj prav prisrčno pozdravljam!

Danes je naš rojstni dan in za rojstni dan včasih prejmemo tudi darilo. Darilo nam vsem je novo zgrajeni in opremljeni park. Ureditev parka nam daje veliko priložnosti, da ga boste naši stanovalci koristili, v svoje zadovoljstvo, morebitne ustvarjalnosti ali pa le za oddih in počitek v naravnem okolju.

Res je, da smo si park želeli že ob sprejemu našega prvega stanovalca in vseh naslednjih. Obveznosti iz koncesijske pogodbe so določale vrsto prioritetnih nalog, pričeli smo z organizacijo dela, sprejemom prvih stanovalcev, sprejemom naših novih sodelavcev.

Dinamika sprejemanja naših stanovalcev in zaposlenih se je umirila v letošnjem februarju. Tudi neštete začetne težave na področju delovanje informacijske in komunikacijske opreme so se,  v tem obdobju  uredile in poslovanje je postalo stabilno.

Kar pa ne pomeni, da smo stali križem rok pač pa smo uredili zobozdravstveno ordinacijo, se pripravljali na gradbena dela v parku in pripravljali projektno dokumentacijo za gradnjo veznega dela A-1 nad recepcijo doma. Za ta projekt smo v mesecu avgustu pridobili gradbeno dovoljenje. V mesecu novembru bomo pričeli z ureditvijo splošne ambulante poleg zobozdravstvene ordinacije.

Vsi ti navedeni projekti so za nas izjemnega pomena saj bodo ob dokončanju pripomogli k še boljši celoviti ponudbi Doma Taber. Načrtujemo tudi, da bomo v letošnji jeseni zgradili zunanji fitnes ob terasi kavarne.

Z novim letom smo postali polnopravni član Skupnosti socialnih zavodov Slovenije kar nam omogoča sodelovanje med ostalimi domovi, vključenimi v skupnost in nam daje željeno pomoč pri našem strokovnem delu.

Ponosni smo, da nam je v avgustu uspelo pridobiti osnovni certifikat DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE s katerim lahko zaposleni usklajujejo svoje družinsko življenje in službo. Zavedamo se, da je le zadovoljen in motiviran delavec pri svojem delu uspešen, zato smo si zastavili cilj, biti še bolj prijazni do naših zaposlenih in njihovih družin. V ta namen smo izdali zloženko in vodnik.

Tudi to nas še ni ustavilo. Svetu zavoda Taber smo predlagali, da bi izvedli neodvisno in anonimno anketo o zadovoljstvu naših stanovalcev, njihovih svojcev in naših zaposlenih. Rezultate ankete smo prejeli 24. avgusta.

Rezultati ankete so potrdili, naša prizadevanja o dobrem, kvalitetnem in strokovnem delu, skrbi za naše stanovalce in zaposlene in nas, v sumarnem delu vseh treh kategorij uvršča med sedem najboljših, v slovenskem prostoru. Pri zadovoljstvu zaposlenih na delovnem mestu smo pa absolutni zmagovalci!

Dovolite mi, da vam spoštovani sodelavci ISKRENO ČESTITAM, ker ste svoje delo povsem podredili skrbi za naše stanovalce - ISKRENA HVALA.

S tem smo dokazali mestu in svetu, da nam gre zaupati, saj smo s svojim delom ustvarili prepoznavno blagovno znamko pod imenom DOM TABER.

Utrinke našega preteklega leta smo združili, v domskem časopisu NOVICE IZ TABRA, katerega smo izdali ob naši prvi obletnici. Svoja mnenja in pričakovanja ste  izrazili stanovalci, prostovoljci in zaposleni. Uredniškemu odboru se ZAHVALJUJEM za vložen trud pri ustvarjanju prispevkov.

Zahvaljujem se vsem donatorjem knjižnih in likovnih del. Hvala tudi prostovoljcem, ki prihajate v naš dom in s svojo prisotnostjo popestrite vsakdanjik našim stanovalcem.

Vsem Vam, ki se boste družili v tem parku, želim prijetno počutje.  Ob današnjem praznovanju želim, da se ob prijetnem spremljajočem programu, ki smo ga vam pripravili, počutimo praznično in veselo.

HVALA VSEM LJUDEM DOBRE VOLJE, ISKRENIH NAMENOV IN DOBRIH DEJANJ.

Zdravko Kastelic, v.d. direktorja

Park danes

Pogled na novo zgrajeni park Taber in na brunarico s pergolo.

Dom Taber je v letu 2016 izbran za najbolj urejen poslovni objekt

Občina Cerklje na Gorenjskem vsako leto ocenjuje urejenost krajev in objektov v občini. Komisija za ocenjevanje urejenosti je soglasno odločila, da v letošnjem letu podeli prvo mesto poslovnemu objektu Domu Taber.  

Komisijo je prepričala celostna urejenost severnega pobočja nad poslovnim objektom, ki z dodatno postavitvijo brunarice in parkovne ozelenitve pobočja pomeni vsebinsko nadgradnjo prvotne ureditve. Komisija pojasnjuje svojo odločitev:

»Dom Taber na severni strani dopolnjuje lesena brunarica s pergolo, ki se razprostira nad prostorno teraso. Okoli nje so zasajene grmovnice, divja trta in sadike velikih dreves. Pridih elegance dodaja vodna fontana. Valovito speljana pot povezuje Dom z brunarico in je prijazna tudi slabše mobilnim. Urejenost celega objekta Doma Taber, negovane travne površine, zasaditev brežin, sadovnjak in zeliščni park na varovanem oddelku, so občutna dopolnitev ureditve celotnega objekta in vsebinska nadgradnja ponudbe Doma Taber.«

Brunarica in terasa s pergolo ima tudi komercialni namen. Vodstvo Doma Taber načrtuje, da bo te prostore v prihodnje moč koristiti tudi za razne prireditve, slavja in posebne priložnosti.

Pripravila Alojzija Korbar Tacar, članica Komisije za ocenjevanje urejenosti krajev in objektov občine Cerklje.

Ureditev parka

V Domu Taber smo pričeli z urejanjem okolice in parka.

Hrib Taber

Dom Taber je svoje imel dobil po hribu v Šmartnem, ki stoji vzhodno od stavbe. Pozimi se otroci na Tabru radi sankajo.