Šmartno 70, 4207 Cerklje na Gorenjskem · 04 / 20-27-600 · info@domtaber.si

Recept: Medvedje tačke

1/2 kg moke

1 vanilijev sladkor

1 pecilni prašek

250 g masla

60 g naribanih orehov

1 lonček kisle smetane

ščep soli

 

Nadev: marelična marmelada ali čokolada (Nutella)

Sladkor v prahu za posip

Postopek

V skledi premešamo moko, pecilni prašek, orehe, vanilijev sladkor in sol. Nato dodamo na kocke narezano maslo. Dobro pregnetemo in na koncu vmesimo še kislo smetano. Vse dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo pustimo na hladnem počivati vsaj 1/2 ure. Na pomokanem prtu razvaljamo testo na približno 2 mm debelo. Z okroglim modelčkom izrežemo kroge, na katere damo nadev. Prepognemo jih na pol in jih z vilico stisnemo skupaj. Preostanek testa potem še tolikokrat razvaljamo, da ga porabimo.

Piškote naložimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih pečemo 20 minut na 200 stopinjah.

Po želji jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nataša Vencelj, stanovalka

Naša gospodinja Mateja s stanovalci pri pripravi piškotov.

Naša gospodinja Mateja s stanovalci pri pripravi piškotov.